Gå til hovedindhold

Vuggestuen Kløvervangen

Velkommen til Vuggestuen Kløvervangen. Vi er en vuggestue der møder alle børnene med positivitet, engagement, begejstring, knus, og opmuntring.

Pige hjælper dreng med at gynge
  • Læs op

Indhold

    Vuggestuen Kløvervangen er en lille vuggestue med 30-33 børn. Børnene er fordelt på tre stuer; Engen, Skoven og Sommerfuglene. Vi arbejder med en struktur hvor de 11 ældste børn (Sommerfuglene) er samlet. De yngste børn (Larverne) er fordelt på henholdsvis Skoven og Engen.

    Det vigtigste for os er dit barn og dig

    Med den struktur vi har skabt, kan vi give de yngste børn en stille og rolig opstart i vuggestuen i tæt samarbejde med forældrene. I Kløvervangen arbejder vi på tværs af huset. Alle børn kender alle voksne godt. Det er vigtigt for os i Kløvervangen at alle børn er trygge og vi har meget fokus på omsorg, tryghed, anerkendelse og det relationelle.

    Vi har særligt fokus på børnenes læring, trivsel, udvikling og dannelse, hvor en anerkendende, rummelig og respektfuld tilgang til børn, forældre og kollegaer er en del af fundamentet. Vi arbejder ud fra det børnesyn at børn altid gør det bedste, de kan. Vi tilpasser vores pædagogiske praksis og skaber læringsmiljøer herefter. Personalet har en uddannelse i ICDP, som har fokus på det relationelle i samspillet med børnene.

    Vi arbejder hver dag med at skabe de bedste læringsmiljøer ud fra børnenes nærmeste udviklingszone.  Vi er meget optaget af leg, og leger ny viden ind, når vi arbejder med temaer som havet, transport, insekter, følelser mm. I vil opleve, at der fx hænger waders og fiskenet ned fra loftet. Vi er ofte udenfor på vores legepladser, samt på ture, hvor vi fanger krabber på stranden og finder insekter i skoven. Vi har klapvogne og to el-ladcykler.

    De pædagogiske medarbejdere ”Kløverfolket” er et ungt team med høj faglighed som der finder stolthed og stor glæde i at arbejde med børn fra 0- 3 år. Vi glæder os til at skabe det gode vuggestueliv for dit barn sammen med dig.

    Sådan ser her ud

    Kløvervangens facade med gul båd i forgrunden

      Vuggestuen Kløvervangen er et hus af ældre dato med sjæl, varme og historie. Vi har tre stuer med tilhørende badeværelser, køkken, garderobe/alrum, krybberum og kontor i stueetagen. Fra alle stuerne er der adgang til vores dejlige og overskuelige legeplads.

      I kælderplan har vi et motorikrum, hvor vi både kan tumle, gynge, lege med legekøkken, læse bøger på madrasser, lave baner, høre og lave musik og meget, meget mere. Ind imellem bruger vi også motorikrummet til spise frokost med en lille gruppe børn.

      Ude foran huset har vi ”den lille legeplads”, hvor vi også ofte leger. Det er et sjovt og godt sted at køre på scooter og løbecykler, og der er en lille gul robåd, som vi kan sejle verden rundt i.

      Læs mere om Vuggestuen Kløvervangen

      Vi har tre stuer; Engen, Skoven og Sommerfuglene. Vi arbejder med en struktur hvor de 11 ældste børn (Sommerfuglene) er samlet. De yngste børn (Larverne) er fordelt på henholdsvis Skoven og Engen. Ved at have denne struktur kan vi målrette læringsmiljøer og legefællesskaber, så de passer til børnene. Der er i udgangspunktet to pædagoger og en pædagogmedhjælper tilknyttet hver stue.

       

      Det pædagogiske personale arbejder med, at børnene har et trygt psykisk børnemiljø, hvor deres perspektiver inddrages gennem samtaler og iagttagelser. Det pædagogiske personale møder børnene med anerkendelse, indlevelse og positiv relationskompetence (ICDP).

      Det pædagogiske personale arbejder med psykisk børnemiljø med et godt fællesskab, hvor der er trygge og omsorgsfulde voksen- og børnerelationer samtidig med, at børnene mødes med troværdighed, respekt og engagement.

      Al leg, læring og dannelse sker i fællesskabet, og Vuggestuen Kløvervangen arbejder derfor målrettet på at tilrettelægge læringsmiljøerne med udgangspunkt i fællesskabet og med fokus på udviklende og trygge voksen- og børne-relationer. 

      Vi arbejder med temaer der tager udgangspunkt i børnenes verden. Temaer, som børnene kan relatere til, og som giver mening for børnene. Temaerne er forskellige fra stue til stue, men er i hver stue med til at skabe det fælles tredje, og en genkendelighed i en længere periode. Det styrker læringsmiljøet omkring arbejdet med læreplanstemaerne i den styrkede læreplan, da vi mener at alle læreplanstemaer kan inddrages i arbejdet med temaer.

      Vi ser stor værdi i, at atmosfæren i huset er imødekommende og at man føler sig velkommen.

      Dagens aktiviteter

      6.30-7.30:  Vuggestuen åbner, og børnene bliver afleveret på Skoven eller Engen. Vi siger godmorgen til hinanden. I udgangspunktet spises der ikke morgenmad i vuggestuen, men hvis der er en dag jeres barn ikke spiser så meget hjemme, er det muligt at tage noget med som barnet selv kan spise, mellem 6.30-7.

      7.30: Vi fordeler os på de tre stuer og tager hul på dagen, samtidig med at flere børn bliver afleveret.

      8.30-9: Alle børn får frugt og rugbrød med smør. Skoven og Engen holder samling.  Her siger vi godmorgen til alle børn. Alle børn bliver set og nævnt, og gruppen får øje for hinanden. Vi synger, læser højt, taler om vejret, årstiden mv.

      Alle stuerne har en stor tavle, hvor vi visuelt kan ”lave dagen” for børnene. Vi har billeder af alle voksne, alle børn og af alle aktiviteter ude som inde. Vi bruger tavlerne til at skabe forudsigelighed for børnene, så de kan se hvad de skal lave, hvem de skal lave det sammen med, og hvor de skal være henne

      9.00-10-30: Vi deler børnene op i små grupper. Personalet har planlagt hver dag ud fra børnenes behov, udviklingstrin, sociale relationer, interesseområder samt læreplanstemaer. Hver dag er struktureret og organiseret, men vi ser også an på dagen hvad der giver bedst mening, så vi skaber de bedst mulige læringsrum for alle børn.

      10.30:  Vi spiser frokost. Vi får leveret mad fra Lille Dyrgaard. Vi tilbyder mos til de børn der har behov for det. Vi følger selvfølgelig soverytmen hos de yngste børn og nogle spiser allerede ved 10 tiden, hvis der er behov for det. Børnene bliver puttet efter behov.

      11.00-12.00: Børnene skiftes og puttes til lur. Inden da kan børnene lege på stuen, læse en bog, eller hjælpe med at rydde af bordet og rydde op på stuen.

      12.00-13.00: Vi er fælles på én stue med de børn, der ikke sover lur eller sover to gange i løbet af dagen. Vi spiser frokost med dem der ikke har spist endnu, og skaber læringsrum og kvalitetstid for disse børn.

      13.30: Børnene spiser deres eftermiddagsmadpakker, som de har med hjemmefra. Efter vi har spist madpakker går vi på legepladsen. Alt efter vejr, årstid og hvor mange små og store børn der er om eftermiddagen, kan vi finde på at have en stue åben.

      17.00: (16.30 Mandag og fredag) Vuggestuen lukker.

       

      I Vuggestuen Kløvervangen har vi en frokostordning (rugbrød med forskelligt pålæg, fisk og grøntsager), mens børnene selv skal medbringe en eftermiddagsmadpakke. Om formiddagen får børnene rugbrød med smør.

      Til frokost får vi mad fra Lille Dyrgaard, som er minimum 60% økologisk. Brødet er 100% økologisk, rodfrugterne er økologiske og hentet fra lokalt gartneri. Maden bliver leveret færdiganrettet på fade. Vi tilbyder mos til babyerne der har behov for det. m

      Sådan spiser vi

      Vi ser måltidet som en oplagt mulighed for at støtte børnene i at udvikle deres selvhjulpenhed. Sommerfuglene øver sig i selv at smøre deres mad og selv at hælde vand op. Vi opmuntrer børnene til selv at forsøge, og er klar til at støtte og guide undervejs.

      Vi arbejder ud fra princippet MadRo hvor børnene selv får lov at vælge hvad de gerne vil spise, hvordan de spiser og hvor meget de spiser. De voksnes ansvar er kun hvad der bliver serveret og hvornår. Det vigtigste for os er, at vi har en hyggelig og nærværende stund ved måltiderne. Vi bruger måltiderne til at udvikle børnenes sprog, da de voksne her er helt tæt på børnene, og vi kan udvide samtalen og tale sammen om fx maden.

      Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger ift. mad til babyer og småbørn og ift. hårde fødevarer

      Vi stemmer om det

      Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

      Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

      Et godt samarbejde

      Som forælder er du den vigtigste voksne i dit barns liv. Derfor er det afgørende for dit barns udvikling og trivsel, at vi kan samarbejde.

      Se, hvordan vi samarbejder med forældre under Fælles i dagtilbuddet.

      Få indflydelse på hverdagen

      I vores forældreråd og bestyrelse har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

      Se, hvad vores forældreråd og bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

      Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

      Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

      Sidst opdateret: 28. maj 2024